Sterktste Man van Nederland wint scenarioprijs India

De Nederlandse familiefilm De Sterkste Man van Nederland heeft een Gouden Olifant voor beste scenario gewonnen tijdens het International Children's Film Festival India. Dat maakt coproducent NL Film donderdag bekend.

"Wij zijn vreselijk trots op deze film", zegt producent Alain de Levita van NL Film. "Toen ik destijds de eerste versie van het script las, riep ik uit: Dit is het beste scenario dat ik sinds tijden gelezen heb. Deze prijs komt de schrijvers dan ook van harte toe!"

De film onder regie van Mark de Cloe en met een scenario van Maarten Lebens en Pieter Bart Korthuis won vorige maand al de Prix Europa in Berlijn voor beste televisie fictie. De film werd dit jaar ook geselecteerd voor het Internationale Film Festival van Berlijn en werd dit jaar genomineerd voor de MovieSquad Junior Award, tijdens het Nederlands Film Festival. Ook ontving de film dit jaar een nominatie voor Beste Kinderfilm op Cinekid. De telefilm werd voor het eerst op 8 januari van dit jaar door de KRO op Z@pp uitgezonden en trok die avond 415.000 kijkers.

De Sterkste Man van Nederland gaat over de 12-jarige Luuk die opgroeit zonder vader. Hij denkt dat zijn vader de sterkste man van de wereld is. Tijdens een Sterkste mancompetitie komt Luuk René tegen, van wie hij denkt dat het zijn vader is. Als Luuks moeder dat hoort, biecht ze de waarheid op: Luuk komt uit een buisje.


Sterktste Man van Nederland wint scenarioprijs India (Foto: Novum)