Massa: "Tijd voor Barrichello om te stoppen"

Voor Ferrari-coureur Felipe Massa is het duidelijk: Rubens Barrichello moet zijn Formule 1-helm aan de wilgen hangen. De Braziliaan vindt dat zijn 39-jarige landgenoot te groot is om wanhopig te proberen sponsoren te zoeken en hiermee zijn stoeltje voor 2012 veilig te stellen.

"Ik heb wel een advies voor hem. Stop ermee. Hij heeft een fantastische carrière achter de rug in de Formule 1. Hij is de man met de meeste Grands Prix achter zijn naam en hij heeft veel races gewonnen. Het is een loopbaan waar menig coureur van droomt," zei Massa tegen TotalRace.

"Hij heeft voor de beste teams gereden. Ik vind niet dat hij moet stoppen omdat hij oud is ofzo, maar vandaag de dag zijn er twaalf teams, waarvan vijf of zes geld vragen om er te kunnen rijden. Dat is absurd. Barrichello moet niet naar sponsoren gaan zoeken, na alles wat hij bereikt heeft," ging de Ferrari-coureur verder over zijn Williams-collega. "Ik heb hem al verteld dat hij moet stoppen en deze laatste race gebruiken als een mooi afscheid. Maar ik weet dat hij zal doen wat het beste is en als zijn goede vriend zal ik hem overal in steunen."