De Boer benadert El Hamdaoui voorlopig niet

Met het uitvallen van Dmitri Bulykin in de wedstrijd tegen NAC Breda is bij Ajax het spitsenprobleem compleet. Toch is het terughalen van Mounir El Hamdaoui voorlopig geen optie. Bulykin moest na 28 minuten geblesseerd afhaken in de in een teleurstellend gelijkspel geëindigde wedstrijd tegen NAC.

Eerder kwamen de andere opties voor de punt van de aanval, Kolbeinn Sigthórsson en Siem de Jong, in de lappenmand terecht. Voor de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon van aanstaande dinsdag heeft Frank de Boer dus een serieus probleem.

En dus valt al snel de naam van Mounir El Hamdaoui. De Marokkaanse spits werd voorafgaand aan het seizoen naar Jong Ajax verbannen. Een verzoening tussen speler en trainer leek nooit een optie, maar nood breekt in praktijk vaak wet. Toch lijkt El Hamdaoui niet te worden opgeroepen voor Lyon.

"Dat kan ook niet, want hij heeft nog geen minuut gespeeld in het tweede elftal", zei De Boer over die optie tegen NUsport. "Ik vond dat Lodeiro het niet slecht deed in de spits. Maar dinsdag spelen we in de Champions League tegen Olympique Lyon. Dat is toch een heel ander kaliber dan NAC."