Sibon: "Ik heb iets wat anderen niet hebben"

Routinier Gerald Sibon redde namens sc Heerenveen nog een punt tegen RKC Waalwijk (1-1). De aanvaller neemt zijn rol bij de Friezen zeer serieus. "Het was niet zo moeilijk om in dit duel opvallend te zijn. Er was geen sprake van beleving, het spel ging niet snel genoeg. Het leek wel alsof er sprake was van onderschatting van de tegenstander", zo meldde Sibon na afloop van het duel tegenover diverse media.

Met een flink schot van grote afstand zette de 37-jarige spits de gelijkmaker op het scorebord. "Die zat er aardig in. Ik vind dat ik bij deze selectie hoor, ik voeg iets toe, zowel binnen als buiten het veld. Ik heb iets wat anderen niet hebben, er gebeurt iets op veld als ik erin kom", zo vond de oud-Ajacied.

"De coach kiest echter voor andere speler, maar misschien heb ik op deze manier bewezen dat hij ernaast zit", zo voegde Sibon eraan toe. De ervaren speler werd bij Heerenveen aan de selectie toegevoegd. Voor velen was zijn terugkeer naar de Friese club een opvallende gebeurtenis, aangezien de carrière van Sibon bijna ten einde leek. Voordat hij naar Friesland terugkeerde, speelde Sibon bij het Australische Melbourne Heart.