[Bundesliga] Huntelaar trefzeker voor winnend Schalke

Schalke 04 heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de Bundesliga. De ploeg van trainer Huub Stevens won in eigen huis met 4-0 van FC Nürnberg en steeg daarmee naar de derde plaats. Klaas-Jan Huntelaar had met twee treffers een belangrijk aandeel in de achtste competitiezege van Schalke.

Hoewel Nürnberg sterk begon aan de uitwedstrijd was het Schalke dat na een klein kwartier op voorsprong kwam via Huntelaar. Nog voor rust verdubbelde de formatie van Stevens de score. Ditmaal was het Raul die de trekker mocht overhalen. Het verzet van Nürnberg was gebroken, waarna Huntelaar en Lewis Holtby in de tweede helft de eindstand bepaalden.

Borussia Mönchengladbach was in eigen huis veel te sterk voor Werder Bremen. Mede dankzij drie treffers van Marco Reus werd het maar liefst 5-0 in het Borussia-Park. Dankzij die zege passeert Gladbach Bremen op de ranglijst en staat het nu tweede in de Bundesliga.

VfL Wolfsburg boekte een prima thuisoverwinning op Hannover 96. De ploeg van trainer Felix Magath was met 4-1 te sterk. Hasan Salihamidzic was goed voor twee treffers. Hertha BSC en SC Freiburg hielden elkaar in evenwicht. Stefan Reisinger bepaalde ver in blessuretijd de eindstand op 2-2.