Strootman: "Hiervoor niet op voetbal gegaan"

Vrijdag krijgt Kevin Strootman te horen of zijn schorsing gehandhaafd blijft na zijn rode kaart tegen FC Twente. Bij de middenvelder heerst nog altijd onbegrip.

Strootman kreeg tegen Twente, tot verbazing van velen, een directe rode kaart voor een harde tackle op Luuk de Jong. Daarbij was het de vraag of er opzet in het spel was. Na de uitsluiting van Strootman verspeelde PSV uiteindelijk de overwinning bij Twente, wat de zaak allemaal extra zuur maakte.

Daarbij bleef het echter niet, want Strootman werd twee wedstrijden geschorst door de tuchtcommissie. De middenvelder is ondertussen in beroep gegaan tegen de beslissing, maar miste wel al het competitieduel tegen Heracles Almelo. Vrijdag wacht dus de nieuwe uitspraak. Mocht de schorsing gehandhaafd blijven, dan mist PSV Strootman ook tegen De Graafschap.

"Hiervoor ben ik niet op voetbal gegaan", moppert Strootman tegenover De Telegraaf. "Maar dit hoort er blijkbaar bij. Ik kan niet tegen het onrecht dat mij is aangedaan. Ik ben nog steeds van mening dat de rode kaart onterecht was. Ik had geen intentie om Luuk de Jong te raken. Anders was ik wel anders ingekomen."

Kevin Strootman
Strootman: "Hiervoor niet op voetbal gegaan" (Foto: Pro Shots)