'Abidal wil afsluiten bij Barcelona'

Als het aan Eric Abidal ligt, sluit de verdediger zijn carrière uiteindelijk af bij FC Barcelona. Dat meldt zijn zaakwaarnemer

De inmiddels 32-jarige Abidal staat sinds 2007 onder contract bij de Catalanen. De Fransman beschikt echter over een aflopende verbintenis, maar heeft nog geen besluit genomen over zijn toekomst. Paris Saint-Germain zou de verdediger graag overnemen, maar volgens de zaakwaarnemer van Abidal blijft hij het liefst bij Barcelona.

"We hebben een hele goede relatie met Barcelona", laat David Venditelli weten aan COM Radio. "Maar we hebben nog geen oplossing gevonden voor een eventuele contractverlenging. Het is natuurlijk wel zo dat, naarmate de tijd verstrijkt, de kans steeds grote wordt dat Abidal de club zal verlaten."

Volgens Venditelli heeft dat besluit echter niet zijn voorkeur. "Er zijn twee issues in deze zaak: zijn salaris en de lengte van het contract. Er zal een nieuw gesprek zijn in december. Abidal wil bij Barcelona blijven, hij wil hier zijn loopbaan afsluiten. Dat is zijn wens."