Uncharted 3 succesvolste spel uit serie

Het actieavontuur Uncharted 3: Drake's Deception is de populairste game uit de reeks. Alleen op de eerste dag, 4 november, werden 3,8 miljoen exemplaren van het spel verscheept. Dat heeft Sony maandag bekendgemaakt.

In zijn openingsweek was de game het populairste spel van Nederland. Het spel heeft wereldwijd meer dan 230 miljoen euro binnengehaald. Toch kan Drake qua populariteit niet tippen aan de soldaten uit het schietspel Call of Duty. Alleen in de VS en het Verenigd Koninkrijk ging Modern Warfare 3 op vorige week dinsdag al 6,5 miljoen keer over de toonbank. Uitgever Activision haalde in de eerste dag meer dan 293 miljoen euro op.

Voor game-uitgevers is het najaar het moment om de grootste titels te lanceren. In de Verenigde Staten worden rond het feest Thanksgiving veel spellen verkocht, terwijl Sinterklaas en Kerst in Nederland het moment zijn om games te verkopen. Andere populaire spellen voor dit najaar zijn onder meer het rollenspel The Elder Scrolls V: Skyrim, het platformspel Super Mario 3D Land, de actiegame Assassin's Creed: Revelations en de racegame Need for Speed: The Run.


Uncharted 3 succesvolste spel uit serie