Bradley Cooper stapt uit The Man From U.N.C.L.E.

Bradley Cooper heeft zijn rol in de spionagefilm The Man From U.N.C.L.E. aan de wilgen gehangen. De reden is niet bekend, schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap. De acteur uit The Hangover zou de hoofdrol van geheim agent Napoleon Solo op zich nemen. Deze zomer stapte George Clooney al uit de film, eveneens om onbekende redenen.

De film, onder regie van Steven Soderbergh, is gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse tv-serie uit de jaren zestig. In de serie waren Robert Vaughn en David McCallum te zien als twee agenten bij de fictieve geheime dienst United Network Command for Law and Enforcement, kortweg U.N.C.L.E.

Een opzienbarend detail was dat in de serie, die gemaakt werd toen de Koude Oorlog op zijn hevigst was, draaide om de samenwerking tussen een Amerikaanse en een Russische agent. Cooper zou de Amerikaan Solo spelen, in de serie een rol van Vaughn. Joel Edgerton zou in onderhandeling zijn voor de rol van de Rus Ilja Koerjakin.

Wanneer The Man From U.N.C.L.E. in productie moet gaan, is nog onbekend. De makers mogen wel opschieten als ze de film nog, zoals gepland, volgend jaar uit willen brengen.

Cooper werkt aan de opnames van de komedie The Silver Linings Playbook en schuift daarna meteen door naar de verfilming van John Miltons boek Paradise Lost. Daarin speelt hij de rol van Lucifer.