Tsonga en Berdych bijna zeker van Tour Finals

Jo-Wilfried Tsonga en Tomas Berdych hebben een ticket voor de ATP World Tour Finals binnen handbereik. De Fransman en de Tsjech bereikten dinsdag bij het Masters-toernooi van Parijs de achtste finales. Een plaats in de kwartfinale volstaat voor zowel Tsonga als Berdych voor deelname aan het eindejaarstoernooi in Londen.

Tsonga sloeg zich dinsdag met 6-3 en 6-4 langs de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez. In de tweede set kwam de als zesde geplaatste Fransman met 4-2 achter, maar won daarna vier games op rij. Alleen de winnaar van de partij tussen Nicolas Almagro (9) en Andreas Seppi zou Tsonga nog uit de kwartfinale kunnen houden.

Berdych was in de derde ronde met 6-3 en 7-5 te sterk voor Fernando Verdasco. De als vijfde geplaatste Tsjech dacht zich vorige week al geplaatst te hebben voor Londen, maar tennisbond ATP bleek een rekenfout gemaakt te hebben. Als Berdych in de volgende ronde Janko Tipsarevic of Alex Bogomolov verslaat, mag hij zich alsnog gelukkig prijzen.

De beste acht tennissers van het jaar strijden van 20 tot en met 27 november in Londen om de officieuze wereldtitel. Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray, Roger Federer en David Ferrer hebben hun ticket al op zak.


Tsonga en Berdych bijna zeker van Tour Finals (Foto: Novum)