Afbreken clubhuis Hells Angels stap dichterbij

De Amsterdamse Hells Angels moeten hun clubhuis Angel Place en twee loodsen afbreken. De rechtbank in Amsterdam bepaalde donderdag dat de gemeente de Hells Angels ertoe kan dwingen de gebouwen te verwijderen.

Amsterdam verplichtte de Hells Angels in maart vorig jaar het clubhuis en de twee loodsen aan de H.J.E. Wenckebachweg te verwijderen op straffe van een dwangsom van ruim 140 duizend euro. De gebouwen mochten er alleen tijdelijk staan. De vergunning was al in 2003 verlopen en de gemeente wilde deze niet verlengen.

De Hells Angels waren het niet mee eens en stapten naar de rechter. De club stelde dat de gemeente eerder nog had aangegeven dat ze de gebouwen langer mochten blijven gebruiken, in afwachting van een door de gemeente toegezegd nieuw clubhuis op een andere plek.

De rechtbank hoorde de afgelopen tijd onder anderen oud-wethouder grondzaken Duco Stadig (PvdA). De rechter oordeelt donderdag dat er geen bewijzen zijn voor bindende toezeggingen vanuit de gemeente en dat Amsterdam daarom de Hells Angels kan en mag dwingen de gebouwen af te breken.

Tegen de uitspraak kan binnen zes weken hoger beroep worden ingesteld.

Advocaat van de Hells Angels Huib Struycken reageert verbaasd. Hij was nog niet op de hoogte van de uitspraak en komt mogelijk later met een verdere reactie.

De rechtbank besloot overigens eerder dat het afbreken van het clubhuis en de loodsen nog niet hoefde plaats te vinden totdat er uitspraak was gedaan.


Afbreken clubhuis Hells Angels stap dichterbij (Foto: Novum)