Brit die dood in scène zette levend gepakt

Na een zoektocht van zes jaar is woensdag in Sydney een Brit gearresteerd die zijn eigen dood in scène zou hebben gezet om de verzekering te tillen. Dat hebben de Australische autoriteiten donderdag bekendgemaakt.

De verdachte, Hugo Sanchez, woonde met zijn vrouw Sophie in het Engelse graafschap Surrey toen hun schuldenlast hun boven het hoofd steeg, meldde het Britse openbaar ministerie op zijn website. Sanchez zou zijn vrouw ertoe hebben bewogen om de autoriteiten en zijn werkgever te vertellen dat haar echtgenoot in het buitenland was overleden, zodat zij het geld van zijn levensverzekering kon opstrijken.

De verzekeringsmaatschappij rook lont toen bleek dat niet de vingerafdrukken van Sanchez, maar die van Sophie op de overlijdensakte stonden. Sophie werd ingerekend en bekende dat haar man nog in leven was. In december werd ze tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Sanchez werd donderdag in Sydney voorgeleid. Zijn advocaat liet weten dat hij zijn eventuele uitlevering aan Groot-Brittannië niet zal aanvechten.