[Bundesliga] FC Augsburg en Werder Bremen spelen gelijk

FC Augsburg heeft vrijdagavond in de Bundesliga een punt gepakt tegen Werder Bremen. In de Impuls Arena kwamen beide ploegen een 1-1 remise overeen. Axel Bellinghausen schoot de thuisploeg vlak na rust op voorsprong, Werder-spits Claudio Pizarro tekende voor de gelijkmaker.

Met dat resultaat mocht Augsburg, dat getraind wordt door de Nederlander Jos Luhukay, niet klagen, aangezien Werder de betere ploeg was. Nadat een kwart van de wedstrijd was gespeeld, kopte oud-Ajacied Markus Rosenberg op de lat.

Drie minuten na rust kwam Augsburg op voorsprong via Bellinghausen. Werder ging vol op jacht naar de gelijkmaker en die kwam na tweederde wedstrijd op naam van Pizarro. De thuisploeg was rijp voor de slacht, maar Pizarro en Rosenberg verzuimden in de slotfase een tweede treffer te maken.

Werder stijgt door het gelijkspel naar de derde plaats in de Bundesliga, Augsburg blijft zestiende.