Redgrave, Laurent, Ganz aan boord van Night Train

Vanessa Redgrave, Mélanie Laurent en Bruno Ganz hebben zich bij de cast van Night Train to Lisbon gevoegd. Christopher Lee en hoofdrolspeler Jeremy Irons hadden al getekend. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Het scenario is gebaseerd op het boek Nachtzug nach Lissabon uit 2004 van de Zwitserse auteur en filosoof Pascal Mercier. De existentiële thriller gaat over Raimund Gregorius, een Zwitserse professor in klassieke talen, die een Portugees boek leest geschreven door de fictieve Amadeu de Prado. Hij was arts tijdens het dictatoriale bewind van Salazar, van 1933 tot 1974.

Prado beschrijft zijn ernstige gewetenswroeging over wat hij tijdens het bewind moest uitvoeren. Gregorius besluit dat hij deze Prado wil ontmoeten en reist per trein naar Lissabon.

De regie is in handen van de Deen Bille August. Hij maakte eerder The House of the Spirits, een drama over een Chileense familie waarin Irons ook de hoofdrol vertolkte, en Goodbye Bafana, over de gevangenisbewaarder van Nelson Mandela.

Night Train to Lisbon gaat volgende maand in productie, met het Nederlandse Paradiso Entertainment als coproducent. De eerste opnames staan gepland voor maart, de film moet in 2013 in première gaan.