Weer rechtszaak om The Hangover Part II

Een beginnende scenarist heeft de makers van The Hangover Part II aangeklaagd. Het is de derde keer dat de filmmakers een rechtszaak aan hun broek hebben. Michael Alan Rubin vindt dat het scenario dat hij schreef over zijn huwelijksavontuur in Azië wel erg lijkt op de plot van de komedie.

Rubin klaagt de filmmakers aan voor het stelen van zijn scenario, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Entertainment Weekly. Hij schreef zijn script nadat zijn huwelijk met een Japanse vrouw op de klippen was gelopen. Zijn scenario getiteld Mickey and Kirin gaat over zijn huwelijksreis in 2008.

De scenarist denkt een zaak te hebben omdat de hoofdpersoon in zijn scenario ook een Amerikaan is die naar een Aziatisch land vliegt om met zijn Aziatische vriendin te trouwen. Hij beschuldigt zijn ex-vrouw Tamayo Otsuki ervan het verhaal aan de filmmakers te hebben gegeven. Daarnaast vindt hij dat de film zijn reputatie besmeurt omdat het personage, dat naar zijn idee op hem is gebaseerd, in de komedie seks heeft met een transseksueel.

Het is niet de eerste keer dat de makers van The Hangover Part II worden aangeklaagd. In juni kwam filmmaatschappij Warner Bros tot een schikking met een tatoeëerder die vond dat een neptatoeage in de film te veel leek op de inktplaat die hij ontwierp voor Mike Tyson. Een stuntman die gewond raakte op de set van de komedie klaagde de filmmakers in september aan omdat hij blijvend hersenletsel heeft opgelopen.