Prost: "Coureurs onderkennen gevaar niet meer"

Voormalig wereldkampioen Alain Prost vindt dat de huidige Formule 1-coureurs te weinig rekening houden met de gevaren die nog altijd aan de sport verbonden zijn. Ze nemen volgens de Fransman dan ook te veel risico's.

"Ik vraag me af of de coureurs tegenwoordig niet te ver verwijderd zijn van het gevoel hoe gevaarlijk de Formule 1 kan zijn. Zoals de inhaalactie van Mark Webber op Fernando Alonso in Eau Rouge en de manier waarop Sebastian Vettel op Monza met twee wielen in het gras voorbij ging aan Alonso," zei Prost in L'Équipe. "Dat zijn van die dingen die negen van de tien keer goed gaan, maar de tiende keer..."

De Fransman is er dan ook voorstander van om de coureurs ook eens te laten rijden met oude Formule 1-wagens die veel minder veilig zijn. "Ik denk namelijk dat ze dan pas echt zouden doorkrijgen waar ze nu eigenlijk mee bezig zijn," zei Prost die dan ook niet graag in de huidige Formule 1 actief zou willen zijn. "Als coureur ben je namelijk niet meer zo belangrijk. Je kunt dat zien aan het verschil tussen teamgenoten. Dat is tegenwoordig veelal rond een tiende, maar in het verleden kon het al snel twee seconden zijn."