Geox wil Freire aantrekken

Geox-TMC wil zich voor volgend seizoen gaan versterken met Óscar Freire. Dit heeft de ploegleider van het Pro Continentalteam, Joxean Matxin, aan Diario Vasco laten weten. De Spanjaard Freire rijdt nu nog voor de Raboploeg, maar daar loopt zijn contract na dit seizoen af.

"Freire is zonder meer een renner waarin wij geïntresseerd zijn. Iedereen weet dat wij altijd al zeer gecharmeerd van hem zijn geweest. Hij is een groot renner een brengt bovendien veel punten mee die ons kunnen helpen terug te keren in de World Tour," zei Matxin die aangeeft dat de eerste gesprekken al gevoerd zijn. "Ik weet dat Mauro Gianetti (manager van Geox, red.) met hem gepraat heeft, maar of er al een aanbieding is gedaan kan ik niet zeggen."

Matxin gaf verder aan dat het nog niet bekend is of Vuelta-winnaar José Cobo volgend jaar nog de kleuren van Geox verdedigt. "Het mag duidelijk zijn dat het verlengen van Cobo's contract prioriteit heeft. Hij heeft ons verteld dat hij blijft als alles hetzelfde blijft, en zelfs als het budget iets minder wordt. Maar we weten nog niet of ons budget niet te veel zakt."