Di Resta wil vijfde plaats in constructeurskampioenschap

Paul di Resta denkt dat het voor Force India mogelijk moet zijn om nog de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap te behalen. De renstal staat na de goede resultaten in Singapore zesde, 22 punten achter Lotus Renault GP dat in de Aziatische stad ver van de punten verwijderd bleef.

"Het wordt moeilijk om Renault te verslaan, maar het is niet onmogelijk. Op basis van Monza leek het ondenkbaar, maar op basis van de dubbele puntenfinish in Singapore zijn er zeker kansen. Hopelijk kunnen we deze vorm behouden en blijf Renault kwakkelen. Dan kunnen we ze het nog lastig maken," zei Di Resta tegen Autosport.

De Schot zegt afgelopen weekend veel te danken te hebben gehad aan de updates. "We tastten vooraf in het duister hoe we het zouden gaan doen. We kwamen hier met nieuwe onderdelen die ons racetempo zouden moeten verbeteren en dat bleek inderdaad het geval. De rest van het jaar gaan we hier meer profijt van hebben. We hebben meer downforce en minder bandenslijtage. We zijn dus behoorlijk optimistisch dat we dit niveau vast kunnen houden. Naar alle waarschijnlijkheid was dit onze laatste update, maar misschien dat er nog een zetje in de rug komt."