Ronald Koeman: "Kostte allemaal niet veel moeite"

De 17-jarige Anass Achahbar van de A1 van Feyenoord maakte gisteren in het bekerduel met AGOVV indruk op de trainer van de Rotterdammers.

De jeugdige centrumspits tekende voor het vierde doelpunt van de wedstrijd. Feyenoord won het duel met 4-0. Trainer Ronald Koeman was onder de indruk van de kwaliteiten van de jonge Achahbar. "Hij heeft zeker kwaliteiten, dat liet hij eerder ook al tegen sc Heerenveen zien", zei hij tegen het ANP.

"Hij is een echte spits, onbevangen, balvast en met oog voor de derde man. Wel een talent, ja. Voorlopig blijft hij bij de A1. Maar indien nodig weet ik dat ik nu al een beroep op hem kan doen. Hij is er klaar voor, maar zal zich nog wel verder moeten ontwikkelen natuurlijk."

Over de wedstrijd zelf was de trainer vrij tevreden. "De bedoeling was om de wedstrijd snel te beslissen. Dat is aardig gelukt. Bovendien zijn we het duel zonder kleerscheuren doorgekomen. De spelers hebben dus aan hun plicht voldaan." De wedstrijd heeft de ploeg bovendien niet veel energie gekost. "We kunnen dus woensdag gewoon weer trainen. Mijn collega Hans van Arum en ik hadden deze wedstrijd ook best kunnen fluiten. Het kostte allemaal niet te veel moeite."