Nog één hooligan vast voor rellen Rotterdam

Voor betrokkenheid bij de ongeregeldheden bij de Rotterdamse Kuip zaterdagavond zit maandag nog één Feyenoord-supporter vast. Hij wordt ervan verdacht vooral auto's te hebben vernield. Er is 'heel veel' beeldmateriaal en het onderzoek is in volle gang, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

De politie hield in totaal zeven verdachten aan, van wie er zes zaterdagavond weer werden vrijgelaten. Bij twee mannen die worden verdacht van openlijk geweld had dat anders gemoeten, aldus de zegsvrouw.

De dagvaarding die zij meekregen wordt ingetrokken. Ze worden niet opnieuw aangehouden, tenzij uit beelden blijkt dat ze meer hebben gedaan. De vier andere verdachten werden voor zaken als belediging opgepakt.

Feyenoord-fans hielden zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap een protestactie tegen het beleid van de club en probeerden het Maasgebouw bij het stadion binnen te stormen. Leden van de harde kern staken vuurwerk en fakkels af. De voordeur van het gebouw sneuvelde, waarna agenten hun wapen trokken en wisten te voorkomen dat ze het gebouw binnenkwamen.

De supportersvereniging van Feyenoord en de KNVB hebben de rellen scherp veroordeeld. Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en Feyenoord-directeur Eric Gudde reageerden met afschuw en politiebonden lieten weten het supportersgeweld spuugzat te zijn. Een petitie waarin geweld wordt afgekeurd, is door ruim veertienduizend Feyenoord-supporters ondertekend.