Meisje in coma door vieze tampon

Paige Roffey uit het Engelse Rayleigh heeft onlangs moeten vechten voor haar leven. Het 15-jarige meisje was namelijk in coma geraakt door een ranzige tampon.

Op 11 juli werd Paige plotseling ziek. Omdat haar moeder dacht dat ze een virusje onder de leden had, ging ze naar het ziekenhuis. Omdat ook de artsen dachten dat ze een virus had, werd ze weer huiswaarts gestuurd.

De nacht erop werd het meisje nog zieker. Tijdens het douchen stortte ze plotseling in elkaar. In kritieke toestand werd ze naar het ziekenhuis afgevoerd alwaar zij twee dagen in coma werd gehouden.

Haar moeder dacht dat haar dochter spoedig zou overlijden en had zelfs de begrafenis al geregeld. Maar gelukkig knapte Paige ineens op en mocht ze na tien dagen het ziekenhuis weer verlaten.

Het tienermeisje bleek te zijn getroffen door het toxisch shocksyndroom, een zeer zeldzame aandoening die wordt veroorzaakt door bacteriële toxinen. In het Verenigd Koninkrijk overkomt dit ongeveer twintig personen per jaar, meestal door brandwonden of een insectenbeet.

Slechts een- tot tweemaal per jaar komt het voor dat mensen ziek worden door een tampon. Paige is er een van. Hoewel het meisje de tampon slechts vier uur in haar vagina had, werd zij toch ernstig ziek. Het gaat nu overigens goed met haar. Ze is weer terug op school en wil andere meisjes waarschuwen voor de gevaren van tampons.