Vacansoleil versterkt zich met twee Poolse renners

Pools kampioen Thomas Marczynski en zijn landgenoot Jacek Morajko rijden in 2012 voor de Nederlandse WorldTour-formatie van Vacansoleil-DCM. De 27-jarige Marczynski is naast kampioen op de weg ook kampioen van zijn land in de individuele tijdrit. Hij wist in 2011 drie keer te winnen en viel in de Ronde van Polen op met een aanvallende manier van rijden. De 30-jarige Morajko was Pools kampioen in 2010 en wist dat jaar vijf koersen te winnen. Dit jaar kwam hij in de Coupe des Carpathes winnend over de meet.

Met de Polen krijgt het team van manager Daan Luijkx steeds meer vorm: "Bij de vorming van ons team voor 2012 hebben we allereerst getracht de sterke kern vast te houden. De potentie zit de komende jaren voornamelijk bij de jonge renners die dit jaar doorbraken. Daarnaast hebben we de gezichtsbepalende renners behouden en keken we ondertussen naar mogelijke versterking in de breedte," lichtte Daan Luijkx de keuzes van zijn ploeg toe.

De twee Polen zijn na Boeckmans, Van Hummel, Markus en Lindeman de vijfde en zesde renner die volgend jaar nieuw zijn binnen de formatie. "Polen is vanaf dag één een belangrijk land voor sponsor Vacansoleil. Hierbij staat wel voorop dat renners een aanvulling op het bestaande team moeten zijn. Met deze twee renners halen we coureurs in huis met de voor ons herkenbare aanvallende koersinstelling die ook zelf een koers kunnen afmaken. Daarnaast zijn ze bereid zich weg te cijferen voor een kopman en daarmee passen de renners in het profiel wat we zochten om de ploeg te versterken."

Ploegleider Hilaire Van Der Schueren zag de twee dit jaar aan het werk in de Ronde van Polen waarin Marco Marcato en Wout Poels in de top-5 eindigden: "Deze mannen vielen op als hardrijders in hun eigen ronde. Renners die het harde werk niet schuwen en niet na één beurt van kop af moeten zijn zeer welkom met ons huidige zware WorldTour-programma."