John verkoos Twente boven Engelse topclubs

Ola John speelt vandaag in de Europa League met FC Twente tegen Fulham. De vleugelaanvaller had al een tijdje in Engeland kunnen spelen.

"Op het moment dat ik mijn contract bij FC Twente verlengde, kon ik naar Manchester United en Arsenal. Maar ik heb ervoor gekozen voor mijn kansen bij FC Twente te gaan", zegt John in De Telegraaf. "Als ik echt zo goed ben, komt die kans om naar een grote club te gaan nog wel."

Ook familiare redenen speelden een rol. "Bovendien ben ik heel close met mijn moeder en zusje en wilde ik niet op jonge leeftijd naar het buitenland vertrekken", zegt de aanvaller, wiens broer Collins een verleden heeft bij Fulham.

Craven Cottage, het stadion waar FC Twente vanavond speelt, is dan ook een speciale plek voor Ola. "We gingen bijna om de week een weekendje naar Londen om Collins te zien voetballen. Als ik dan op de tribune zat en Collins met Fulham tegen clubs als Arsenal, Manchester United of Chelsea in actie zag, dan dacht ik ‘dit wil ik later ook'. Het zou heel speciaal zijn als ik op Craven Cottage mijn Europese basisdebuut mag maken."