Whitney Houston maakt comeback op witte doek

Whitney Houston is in onderhandeling voor een rol in de musicalfilm Sparkle. De film vertelt het verhaal van de zanggroep The Supremes. Mike Epps, bekend van The Hangover en de Resident Evil-films, en American Idol-winnares Jordin Sparks hebben al getekend. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Houston maakte met The Bodyguard uit 1992 haar acteerdebuut. Vier jaar later was ze voor het laatst in een bioscoopfilm te zien, The Preacher's Wife. De zangeres maakte in 2005 haar comeback in de muziek na een slopende drugsverslaving.

Sparkle is een remake van de gelijknamige film uit 1976. Het origineel gaat over drie zusjes die in de jaren vijftig in een kerkkoor zingen in Harlem en uitgroeien tot een succesvolle meidengroep. Hun groeiende succes legt echter een steeds grotere druk op hun privéleven.

De remake speelt zich af in het Detroit van 1968, tijdens de opkomst van motownmuziek. De nadruk ligt op het jongste zusje, een rol van Sparks, die moet zien om te gaan met haar steeds groeiende roem. Houston speelt de moeder die haar dochter niet altijd steunt. Epps speelt een stand-upcomedian die een relatie krijgt met een de oudere zussen en haar drugsverslaafd maakt.

Het verhaal van The Supremes kwam al eerder aan bod in Dreamgirls. Deze film, met Beyoncé Knowles, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen, vertelt een verhaal over een meidengroep dat erg zwaar leunt op de geschiedenis van The Supremes. Jennifer Hudson ontving een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.

Wanneer Sparkle in de bioscoop moet verschijnen is nog onbekend.


Whitney Houston maakt comeback op witte doek (Foto: Novum)