Indiase regering stelt eisen aan nieuwe James Bond film

De regering van India heeft de makers van de nieuwe James Bond film gevraagd om enige scenes bovenop een trein aan te passen. In de scenes zien we reizigers op de daken van treinen zitten en dat is een beeld die de Indiase spoorwegmaatschappij liever niet ziet.

"Reizen op daken van treinen is illegaal en moet niet aangemoedigd worden," aldus minister Dinesh Trivedi. "Veel mensen in India willen geen kaartje kopen en reizen dan stiekem op het dak mee. Daarbij zal de film op de gehele wereld te zien zijn. We willen geen beeld geven alsof iedereen hier op de daken van treinen meelift."

In het oorspronkelijke scenario zou James Bond vanaf een motorfiets op een trein belanden en daarna op een andere trein springen. Op die daken zouden dan een groot aantal reizigers zitten. De makers van de nog ongetitelde Bond23 hebben inmiddels toegezegd aan de wensen van de Indiase regering te voldoen. De film zal worden geregisseerd door Sam Mendes (Road To Perdition, Jarhead).

Trivedi heeft ook een verzoek gedaan aan de Britse geheim agent. De minister zou graag wat sluikreclame willen zien voor de lokale spoorwegmaatschappij en hoopt er op dat 007 iets wil zeggen in de trant van "Indian Railways is as strong as James Bond". De laatste keer dat Bond in India op avontuur ging was in 1983 in Octopussy.


Minister Dinesh Trivedi: "We willen geen beeld geven
alsof iedereen hier op de daken van treinen meelift."