Tot zes jaar cel geëist tegen serie-inbrekers

Tegen vijf verdachten van woninginbraken zijn de afgelopen week voor de rechtbank in Den Haag straffen tot zes jaar cel geëist. De zaken tegen twee andere verdachten werden aangehouden omdat nog aanvullend onderzoek moet worden gedaan.

De verdachten zouden achter een serie inbraken zitten bij restaurants die veelal dichtbij elkaar liggen of dezelfde eigenaar hebben. De inbraken vonden van maart tot en met juni vorig jaar plaats.

Bij verschillende daarvan leken de daders over kennis van binnenuit te beschikken. Zo werd bij een restaurant in Scheveningen op 25 mei ingebroken zonder dat het alarm aanging en spoten de daders verf op de camera. Bij de inbraken werd veel geld buitgemaakt.

De verdachten werden eind januari en begin februari aangehouden. Bij huiszoekingen werden wapens en andere goederen die afkomstig waren van de inbraken in beslag genomen.

Een 34-jarige en een 48-jarige Hagenaar worden verdacht van negentien strafbare feiten, waaronder een reeks inbraken, wapenbezit, diefstal van een motor, bedreiging en afpersing. Tegen de 34-jarige man eiste het Openbaar Ministerie zes jaar cel, tegen de 48-jarige man twee jaar.

Het tweetal pleegde de inbraken volgens de officier van justitie steeds met een paar andere verdachten. Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats hoorde een jaar cel tegen zich eisen, een 30-jarige Hagenaar tweeënhalf jaar en een 23-jarige vrouw anderhalf jaar.