Restaurant weigert koning van Zweden

Wie in Duitsland honger heeft, kan maar beter niet naar Zum Güldenen Stern in Ladenburg gaan. Het maakt daar niet uit wie je bent, want je komt er toch niet in. Zelfs de Zweedse koning en zijn vrouw waren er onlangs niet welkom.

"Ik had ze niet herkend", verklaart Nadine Schellenberger van het etablissement aan de media. "Zo zonder kroon en scepter ... ik bedoel, ik volg de royalty niet zo en ik heb al helemaal geen tijd om de boekjes te lezen." Zo kon het dus gebeuren dat de Zweedse koning Carl-Gustav en koningin Silvia de deur werd gewezen. "Trouwens, vuilnisman of koning, we hadden simpelweg geen enkele tafel vrij en we kwamen sowieso handen tekort. De hele zaak zat afgeladen vol voor een trouwfeest."

Naar verluidt zouden koning en koningin later naar de markt zijn gegaan om daar een pizza te gaan halen. Schellenberger is overigens van plan een excuusbrief te sturen. "Eerst en vooral om te zeggen dat het ons spijt dat we ze niet meteen herkend hadden en dat er geen tafel vrij was, maar dat ze meer dan welkom zijn om een andere keer langs te komen."