De Boer: "Dit zijn hele dure punten"

Ajax-coach Frank de Boer is zeer ontevreden over het puntenverlies tegen VVV-Venlo (2-2). De Boer is vooral ontstemd over de slappe instelling aan het begin van de eerste helft.

"Dit is erg moeilijk uit te leggen. Je weet dat VVV agressief wit beginnen, omdat ze weten dat wij meer kwaliteiten hebben. Als je dan slap begint, dan is dat als coach moeilijk te begrijpen. Je verwacht dan ook niet dat je ook de tweede helft zo slap begint. Dit zijn natuurlijk hele dure punten", aldus De Boer tegenover NOS Langs de Lijn.

"We hebben genoeg kansen gecreëerd. We hebben ook een hele sterke Dennis Gentenaar gezien. Een doelpunt van Sightórsson telde ik al, maar toen verrichte Gentenaar die redding", zo vervolgde De Boer. Gentenaar, die in het verleden al bij Ajax onder contract stond, wordt gevolgd door de Amsterdammers. Ajax wil de keeper wellicht overnemen als Jasper Cillisen bij N.E.C. Nijmegen blijft.

Vooralsnog heeft de landskampioen het lastig in uitwedstrijden. Tegen De Graafschap hadden de Ajacieden het aanvankelijk moeilijk en ook bij VVV verliep het duel stroef. Toch maakt De Boer zich hierover geen zorgen. "Je weet dat het uit lastiger is dan uit. We raken daarvan niet in paniek, maar je moet geen punten morsen bij VVV."