Medewerker GGZ ontslagen om seks met cliënten

Een medewerker van GGZ Drenthe is in mei op staande voet ontslagen wegens ernstig grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt de instantie woensdag. Volgens de Meppeler Courant wordt de man ervan verdacht seksueel misbruik te hebben gemaakt van cliënten uit Meppel, Hoogeveen en omgeving.

Tegen de man wordt aangifte gedaan, laat GGZ Drenthe weten. Ook is de zaak gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg en moet de medewerker voor het tuchtcollege verschijnen. De medewerker is ontslagen na intern onderzoek. Met hoeveel cliënten de medewerker contact heeft gehad, wordt nog uitgezocht.

De zaak kwam volgens de Meppeler Courant aan het rollen toen een oud-cliënte uit Meppel aan de bel trok. Het misbruik zou bij de cliënten thuis hebben plaatsgevonden. De 47-jarige oud-cliënte uit Meppel zou in 2008 voor het eerst contact met de man hebben gehad.

RTV Drenthe meldt dat de medewerker een leidinggevende verpleegkundige uit Beilen was. In sms-berichten zouden bewijzen voor de seksuele contacten zijn gevonden. De oud-werknemer zou overigens ontkennen dat sprake was van dwang. GGZ Drenthe kon de details van de krant en regionale omroep woensdag niet direct bevestigen.