Verbeek hoopt op komst Beerens

Gertjan Verbeek hoopt Roy Beerens snel aan de selectie van AZ toe te kunnen voegen. De trainer van de Alkmaarder formatie heeft veel vertrouwen in de rechteraanvaller, waarmee hij in zijn periode bij sc Heerenveen ook al samenwerkte.

"Onze directie is nog steeds in gesprek met Heerenveen. Dat is een goed teken; volgens mij liggen vraag en aanbod niet ver meer uit elkaar," aldus Verbeek op de officiële website van AZ. "Beerens zou een aanwinst voor AZ zijn. Hij heeft onder mijn leiding de beste twee seizoenen uit zijn carrière gespeeld."

"Hij kent mijn manier van trainen en spelen. Ik wil hem er graag bij hebben. Het betekent echter wel dat hij beter moet zijn dan de spelers die nu op zijn plek spelen. En daar ben ik nu heel tevreden over."

Eerder liet Robert Veenstra, voorzitter van sc Heerenveen, in de Leeuwarder Courant al weten dat een transfer aanstaande is. "Ik heb goede hoop dat we er dit weekend uitkomen. Het is een proces en je voelt op een gegeven moment wel aan dat het goed komt. AZ is een betrouwbare, solide onderhandelingspartner en dat zijn wij ook."