Moeder draagt plunderende zoon over aan politie

Een moeder heeft haar 15-jarige zoon overgedragen aan de politie in Salford, een voorstad van Manchester, omdat de jongen zich schuldig zou hebben gemaakt aan plunderingen. Dat meldde het Britse persbureau PA vrijdag. De vrouw herkende haar zoon op foto's van relschoppers die een rolluik van een winkel probeerden open te breken.

De politie sprak haar bewondering uit voor de vrouw. "De ouder zag de foto van haar zoon en was ontzet, geschokt en boos", zei plaatsvervangend politiechef Garry Shewan. Hij maande andere bewoners van Salford met informatie over relschoppers contact op te nemen met de politie.

Het bleef donderdagavond rustig in en om Manchester, waar aanzienlijk meer agenten op de been waren. Sinds het uitbreken van de rellen in Manchester en Salford dinsdagavond zijn daar 176 arrestaties verricht, waarvan 37 donderdag.

Ook in Liverpool, zo'n veertig kilometer ten westen van Manchester, bleef het rustig. Na twee dagen van rellen en plunderingen zijn in Liverpool in totaal vijftig mensen opgepakt.