Oud-Ajax-keepers: "Cillessen rare keuze"

Voormalig Ajax-doelmannen Stanley Menzo en Piet Schrijvers vinden de interesse van Ajax voor N.E.C. Nijmegen-keeper Jasper Cillessen vreemd. "Hij moet veel spelen op dit niveau."

Menzo vindt dat Cillessen juist wedstrijdervaring nodig heeft, net als Ajax-doelman Kenneth Vermeer. "Ik vind het vreemd dat Ajax Cillessen wil aantrekken. Cillissen is een talentvolle keeper, maar voor zijn ontwikkeling is het belangrijk dat hij veel wedstrijdritme opdoet. Voor eerste sluitpost Vermeer, in wie coach Frank de Boer na het vertrek van Maarten Stekelenburg het vertrouwen heeft uitgesproken, geldt dat ook", aldus Menzo in Metro.

Ook Schrijvers is dezelfde mening toegedaan. "Financieel en sportief gezien is het natuurlijk aantrekkelijk om naar Ajax te gaan, maar voor zijn ontwikkeling is het niet goed. Cillessen moet nu vooral veel op het hoogste niveau spelen, niet voor slechts een paar man in een belofteteam." Hij adviseert Cillessen bij N.E.C. te blijven. "En dat gaat bij zijn gang naar Amsterdam waarschijnlijk gebeuren, aangezien De Boer al heeft gezegd dat Vermeer de voorkeur heeft. Als ik Cillessen was, zou ik me dit seizoen nog bij N.E.C. in de kijker willen spelen."


Jasper Cillessen staat in de belangstelling van Ajax (Foto: Pro Shots)