Barbat nog op de vlucht

Mihai Barbat is nog altijd op de vlucht nadat hij vanochtend de Nederlandse tennisster Elise Tamaëla op de tribune aanviel tijdens de wedstrijd van zijn dochter Karen. Vader en dochter sloegen na het incident op de vlucht en zijn nog steeds spoorloos.

"Ze zijn heel snel uit het hotel vertrokken en daarna direct naar Denemarken gereden", vermoedt Sander Tamaëla, de broer van slachtoffer Elise. "De politie heeft ze in ieder geval nog niet te pakken. Het was al wel bekend dat die vader wel eens lastig was", aldus Tamaëla. "Maar ik weet dat Elise altijd goed contact heeft met Karen. Een aardige meid waar ze nooit problemen mee heeft gehad. Het enige wat Elise tegen haar vader zei was: waar ben je mee bezig?"

Elise Tamaëla zal door haar verwondingen waarschijnlijk enkele weken aan de kant staan. "Deze week moet ze absolute rust houden. Daarna wordt van dag tot dag gekeken hoe het gaat", aldus Sander Tamaëla. "Het toernooi in Versmold heeft ze uiteraard afgezegd. Al had ze zelf liever door willen spelen. Ze wil zich niet door zo'n kerel een hak laten zetten."