Vorm voor drie jaar naar Swansea City

Michel Vorm tekent voor drie jaar bij Swansea City. De tweede doelman van het Nederlands elftal vertrekt donderdag naar Wales om de laatste details af te handelen en medisch gekeurd te worden. "Ik ben toe aan wat anders. Ik kan niet wachten", meldt hij maandag vanuit het trainingskamp van Oranje tegenover Novum Nieuws.

De 27-jarige Vorm was na acht seizoenen bij FC Utrecht toe aan een stapje hoger. "Het is een ambitieuze club. Ze zijn enthousiast en spelen opbouwend voetbal van achteruit", weet de Utrechter, die woensdag op Wembley in actie hoopt te komen tegen Engeland. "Ze komen uit in de Premier League. Er zijn toch weinig competities die beter zijn."

Georginio Wijnaldum was in het trainingskamp de grote verrassing in de selectie van Bert van Marwijk. "Ik dacht dat ik met Jong Oranje naar Zweden zou gaan", meldt de 20-jarige Rotterdammer, die niet in de voorselectie zat voor het oefenduel met The Three Lions. "Ik hoorde het van de teammanager bij PSV. Ik ga zo veel mogelijk proberen te leren."


Vorm voor drie jaar naar Swansea City (Foto: Novum)