Nederlands succes op de 2011 European Battle.net Invitational

Dit weekend vond in Warschau in Polen de 2011 European Battle.net Invitational plaats waar StarCraft II- en World of Warcraft-spelers het tegen elkaar opnamen. Zij streden voor de prijzenpot van meer dan 50.000 dollar en voor één van de zeer gewilde plaatsen op het 2011 Global Battle.net Invitational-toernooi op BlizzCon in Anaheim in California.

De 26-jarige Nederlander Jos de Kroon, met de nickname 'Ret', heeft het prestigieuze StarCraft II-toernooi gewonnen door in de finale 'Naniwa' uit Zweden te verslaan en ging naar huis met de hoofdprijs van 10.000 dollar. De tegenstander in de finale had hij al eerder in het toernooi naar de eliminatie-ronde gestuurd. 'Naniwa' kon wederom nietop tegen de macro-zergstrategie van 'Ret' en werd verslagen met 2-0 in een 'best of 3'.

Op het 2011 Global Battle.net Invitational-toernooi op BlizzCon in Anaheim is er 300.000 dollar te verdelen onder de spelers. Voor meer informatie over het toernooi en het verloop van de wedstrijden voor zowel Starcraft 2 als World of Warcraft kun je deze link openen.

Jos de Kroon