'Deel militairen Kunduz verveelt zich'

Een deel van de 350 Nederlandse militairen in de Afghaanse provincie Kunduz verveelt zich. Er wordt nog gewacht op materieel, waardoor militairen hun tijd doden met lezen, studeren en films kijken, zegt een officier maandag in De Telegraaf. "De verwachting is dat dit nog wel even op zich laat wachten."

Volgens de anonieme officier is het duimendraaien geblazen in het snikhete Kunduz. "De afgelopen weken is hier niet veel gebeurd. De gevoelstemperatuur ligt nu ver boven de 60 graden." Recent zouden wel twee jeeps zijn geleverd, maar niet de spullen om erop te zetten. "Klein stapje in de goede richting."

Het wordt steeds moeilijker om werk te vinden om de militairen bezig te houden. "Dat is nu best lastig aan het worden. Ze vervelen zich al aardig." Ook zouden militairen boos zijn en zich afvragen wat het voor nut heeft om in Kunduz te zijn. De officier vreest baldadigheid onder zijn manschappen.

Een woordvoerder van defensie reageert in de krant begripvol, maar wijst erop dat de missie formeel pas eind deze maand van start gaat. "Zorgvuldigheid gaat boven snelheid. We moeten onze afspraken nakomen en mensen die niet de deur uitgaan, hebben niet veel te doen."