Zenimax vindt Mojangs Scrolls niet leuk

Zenimax, uitgever van on der andere Bethesda, wil de Mojang, makers van Mincecraft, aanklagen. Zenimax beweert dat de naam van het tweede spel, Scrolls, van de succesvolle ontwikkelaars, inbreuk maakt op hun handelsmerk en dat iedereen zal het verwarren met The Elder Scrolls: Skyrim.

"Ongeveer een half jaar geleden raadden onze advocaten ons aan om 'Minecraft' als handelsmerk te registreren, dus dat hebben we gedaan. Tegelijkertijd hebben we ook een verzoek ingediend voor 'Scrolls', de nieuwe game waar we aan werken. We kenden geen gelijknamige games en we hadden zelfs gegoogled om er zeker van te zijn. We waren niet eens zeker of je je veelgebruikte individuele woorden zoals "scrolls " kon registreren maar we hebben de aanvraag toch maar verstuurd".

Na een tijdje kregen de Minecraft-ontwikkelaars een brief van Zenimax. Ze wilden van alles weten over dat merknaam Scrolls en gaven aan dat het inbreuk maakte op The Elder Scrolls. En nu dus een officieel verzoek Scrolls te vervangen voor iets anders, zo niet, dan wordt het een rechtszaak. Sowieso wordt er al een som geld gevraagd. De makers hebben ondertussen contact gezocht met het Zenimax, maar hebben nog geen reactie terug mogen ontvangen.

Minecraft