Contador niet blij met uitstel in dopingzaak

Alberto Contador is niet blij dat zijn beroepszaak bij het internationale sporttribunaal CAS uitgesteld is. De Spanjaard moet voor het tribunaal verschijnen omdat hij wordt beschuldigd van het gebruik van clenbuterol. De Saxo Bank-renner was door de Spaanse wielerbond eerder al vrijgesproken.

De zaak zou in eerste instantie voor de editie van de afgelopen Tour de France afgehandeld zijn, maar is enkele malen uitgesteld. Nu staat de behandeling voor november op het programma. "Het is zonde en triest dat we straks ruim een jaar hebben moeten wachten op een uitspraak. We hadden al lang duidelijkheid moeten hebben," zei Contador die in de Tour-editie van 2010 positief testte op clenbuterol.

De 28-jarige Contador wijt zijn positieve test aan het eten van besmet vlees. Met dit verhaal vond hij uiteindelijk gehoor bij de Spaanse bond die hem na enige aarzeling vrijsprak. De internationale wielerunie UCI en het wereldantidopingagentschap WADA waren hier niet blij mee en gingen in beroep bij het CAS. De zaak werd deze keer wederom uitgesteld omdat het WADA uitstel wilde om de door het kamp Contador ingediende documenten te kunnen bestuderen. Mocht Contador de zaak verliezen dan raakt hij de Tourzege van 2010 kwijt aan Andy Schleck.


Contador niet blij met uitstel in clenbuterolzaak (foto: Proshots)