Dekker denkt nog niet aan grote rondes

Thomas Dekker wil voorlopig nog geen grote rondes rijden. De Noord-Hollander wil eerst zijn tijdrit weer op niveau krijgen. "En daarna wil ik weer echt wat laten zien in kleine etappekoersen en klassiekers als de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Daar ligt mijn focus", vertelt hij in wielertijdschrift Wielerland.

Dekker rondde begin deze maand een dopingschorsing van twee jaar af. De voormalige 'golden boy' van het Nederlandse wielrennen rijdt momenteel vooral criteriums, maar hoopt snel weer andere wedstrijden te kunnen rijden. Te ver vooruit wil hij echter nog niet kijken. "Ik ga nu niet lopen verkondigen dat ik een goed klassement in de Tour de France wil rijden of zoiets."

Dat een goed tourklassement rijden zonder doping te gebruiken kan, daar is Dekker wel van overtuigd. "Kijk maar naar Jelle Vanendert. Ik ken hem door en door en steek echt mijn handen voor hem in het vuur. Het stoort me dat nu hij zo goed rijdt, hij meteen verdacht wordt."

Ook voor de top tien van de Tour hoef je geen doping te gebruiken, weet Dekker. "Ik ken het peloton aardig goed, soms te goed zelfs. Maar daar zit echt niet iedereen aan de doping. Ik heb in ieder geval mijn les geleerd wat betreft doping: dat doe ik mezelf geen tweede keer aan."