Ferrari werkt aan betere pitstops

Het Formule 1-team van Ferrari heeft gemeld dat het hard werkt om de pitstops te verbeteren. De Italianen behoorden begin dit seizoen tot de langzamere renstallen in de F1 met het wisselen van de banden, maar inmiddels is deze achterstand grotendeels weggewerkt.

Toch is er nog werk aan de winkel, want Sebastian Vettel wist Ferrari-coureur Felipe Massa in de laatste ronde van de Grand Prix van Duitsland in de pits te passeren. "We hebben sinds het begin van het seizoen al problemen tijdens de pitstops. Die zijn we nu stap voor stap aan het oplossen," zei het hoofd operationale zaken van de renstal uit Maranello, Diego Ioverno.

"We hebben dit jaar veel meer pitstops en daardoor gaan er ook vaker dingen fout, niet alleen bij ons maar ook bij andere teams. Wij hebben vooral problemen met de wielmoeren. In Engeland hebben we een nieuwe geïntroduceerd en hadden we meteen de snelste pitstops in de race. In Duitsland gebruikten we dezelfde wielmoer, maar deze blijkt nog niet perfect. Bij de laatste bandenwissel van Felipe raakte de wielmoer los van de wheelgun, waardoor we anderhalve seconde verloren. We hebben dus nog wat werk voor de boeg."