Helen Mirren vervangt Bette Midler in Spector-film

Helen Mirren gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in de tv-film over muziekproducent Phil Spector. Bette Midler zou eigenlijk de rol van Spectors advocate Linda Kenney Baden spelen, maar zij trok zich terug uit het project vanwege een hernia. De actrice en zangeres moet hieraan wellicht geopereerd worden, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De nog titelloze film gaat over de relatie tussen Baden en haar cliënt. De excentrieke muziekproducent wordt gespeeld door Al Pacino. Jeffrey Tambor, bekend van de The Hangover, speelt een andere advocaat van Spector. De producent is uiteindelijk schuldig bevonden van de moord op actrice Lana Clarkson in 2003. Hij zit een gevangenisstraf uit van negentien jaar.

De opnamen voor het tv-drama waren in volle gang tot Midler zich terug moest trekken. Naar verwachting gaat het draaien volgende week verder in New York. De film is volgend jaar te zien op de Amerikaanse betaalzender HBO.

Mirren won vier Emmy Awards voor haar tv-werk, onder meer voor haar rol als koningin Elizabeth I in de gelijknamige miniserie op HBO. Pacino won vorig jaar een Emmy voor zijn rol als arts Jack Kevorkian in de HBO-film You Don't know Jack.


Helen Mirren vervangt Bette Midler in Spector-film (Foto: Novum)