De Gooyer wil niet eindigen als Kraaijkamp sr.

Rijk de Gooyer hoopt dat zijn laatste dagen er niet hetzelfde uit zullen zien als die van Johnny Kraaijkamp sr. De zondag op 86-jarige leeftijd overleden komiek kreeg nog maar weinig aandacht, wat De Gooyer enorm betreurt.

De 85-jarige acteur, die jarenlang een komisch duo vormde met Kraaijkamp sr., vindt het jammer dat maar weinig mensen voor hem naar het Rosa Spier Huis in Laren kwamen. Daar bracht de komiek de laatste jaren van zijn leven door. "Ik hoop niet dat het mij hetzelfde vergaat als hem en dat er nauwelijks meer over je wordt gepraat. Ik zal blijven knokken totdat ik erbij neerval", laat De Gooyer dinsdag weten in De Telegraaf.

De Gooyer, die zichzelf 'de laatste der Mohikanen' noemt, werd enkele jaren geleden getroffen door een hartinfarct en doet het sindsdien rustig aan. Hij woont in de binnenstad van Amsterdam, waar hij nog regelmatig dineert met vrienden.

Kraaijkamp sr. wordt zaterdag gecremeerd, een dag nadat het publiek afscheid van hem kan nemen. Mensen kunnen vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur in het Delamar Theater in Amsterdam een laatste eer worden bewijzen aan de komiek.