[Copa] Argentinië mag naar huis

Uruguay heeft gisternacht Argentinië verslagen in de kwartfinale van de Copa América. Voor rust was de eindstand al bepaald op 1-1. De verlenging bracht ook geen uitkomst, waardoor een penaltyreeks uiteindelijk de tegenstander van Peru in de halve finale moest bepalen.

Al in de vijfde minuut nam Uruguay de leiding door een vrije trap van Diego Forlán, die uiteindelijk via Diego Pérez achter doelman Sergio Romero belandde. De voorsprong was echter van korte duur. Twaalf minuten later gaf Lionel Messi een uitstekende voorzet, waar Gonzalo Higuaín nog net aanzat om de score gelijk te trekken. De Uruguayanen raakten vlak voor rust ook nog een man kwijt toen Pérez voor de tweede keer geel zag.

Een levendige Luis Suárez zorgde voor de nodige onrust in de achterste linie van de Argentijnen, die met een man meer niet in staat waren te scoren. Messi, Higuaín en Sergio Agüero lieten diverse kansen liggen. Javier Mascherano kreeg vlak voor het einde zijn tweede gele kaart, waardoor in de verlenging met tien tegen tien gespeeld werd.

In de verlenging had Higuaín de grootste kans. Oog in oog met keeper Fernando Muslera schoot hij echter tegen de paal. Argentinië zette de meeste druk en zorgde voor de nodige problemen, maar Man of the Match Muslera hield Uruguay op de been.

Het was dan ook Muslera die tijdens de penalty shoot-out het schot van Carlos Tevéz tegenhield en er zo voor zorgde dat Uruguay de strafschoppenreeks met 5-4 won.