Kovalainen: "Doelen Team Lotus te optimistisch"

Heikki Kovalainen heeft toegegeven dat de doelen die Team Lotus zich voor dit Formule 1-seizoen gesteld heeft te optimistisch waren. Voorafgaand aan het seizoen werd gehoopt dat het racen in het middenveld mogelijk was en dat er punten gehaald konden worden. Tot nu toe zijn beiden nog niet gelukt.

De hoogste kwalificatiepositie dit jaar was een zeventiende plaats, terwijl in de race de bolides niet verder kwamen dan de dertiende stek, ver verwijderd van de gestelde doelen. "Ik denk dat de doelen te optimistisch waren. Met de middelen die we op dit moment hebben kunnen we niet verwachten dat we met de teams uit het middenveld kunnen vechten, laat staat Renault of Mercedes. We zitten er dit jaar niet bij, doordat we duidelijk de structuur nog niet in orde hebben. Onze doelen waren te optimistisch, maar daar heb ik me niet al te veel van aangetrokken," zei Kovalainen tegen Manipe F1.

De Fin wijst er op dat eerst de faciliteiten moeten verbeteren voordat gedacht kan worden aan het aanvallen van gevestigde teams. Om dit te bereiken moet onder meer de ontwikkeling van nieuwe onderdelen versneld worden. Hij meldt dat er aan gewerkt wordt, zodat in de toekomst er hopelijk wel aangehaakt kan worden bij de betere teams.