Rutten tevreden over prestatie PSV

Fred Rutten kijkt terug op een geslaagd begin van de voorbereiding. De trainer is tevreden met hoe het team er voor staat.

Fred Rutten sprak tevredenheid uit na het 1-1 gelijkspel met Bursaspor, zaterdagavond. "Zij zijn verder dan wij, ze moeten al snel aan de bak in de Europa League", verklaarde de trainer zijn voldoening met het gelijkspel.

Bursaspor, de Turkse kampioen in 2010, had het bij tijd en wijle moeilijk met de vele jonge gretige spelers die Rutten speeltijd gaf. "Orlando Engelaar heb ik daarbij als centrale verdediger gebruikt en dat ging hem verrassend goed af. Er stond een bepaalde gretigheid op het veld en de tegenstander werd wat vermoeid", aldus de trainer tegenover het Eindhovens Dagblad.

PSV begon met de drie grote aankopen en aanvoerder Toivonen in de basis. "In principe blijft Orlando de captain, maar iedereen kent de situatie waar hij in zit. Speelt hij niet, dan is Ola in beeld. Ik vind dat hij het prima gedaan heeft, net als Bakkal."

Stanislav Manolev schutterde opzichtig in de wedstrijd tegen Bursaspor. Rutten was hier echter niet zo van onder de indruk. "Hij is een stayer, als we verder in de voorbereiding zijn, staat hij er zeker", schaarde de trainer zich achter zijn falende speler.