Wenger geeft Miyaichi een kans

Ryo Miyaichi krijgt van Arsenal-coach Arsène Wenger de kans om zich voor het eerst te bewijzen bij The Gunners. De trainer was zo onder de indruk van wat hij liet zien bij Feyenoord dat hij hem graag mee wil nemen naar Azië, waar de club op trainingskamp gaat.

''Ik heb alleen maar positieve verhalen over hem gehoord. Hij zal bij ons zijn tijdens de voorbereiding. Wat ik zo goed vind aan Ryo is dat hij uitstekende momenten weet te kiezen om een actie te maken en weet waar hij naartoe wilt. Dat is een belangrijk onderdeel voor een speler zoals hij. Ryo was meteen de beste speler bij Feyenoord", zei Wenger op de clubsite van Arsenal.

De Japanner kwam vorig seizoen na de winterstop op huurbasis naar Rotterdam en werd al snel een publiekslieveling. Ook trainer Mario Been was onder de indruk van zijn kunnen en heeft aangeven hem voor nog een seizoen te willen huren.

De kans dat dit gebeurt wordt echter steeds kleiner, want technisch directeur Martin van Geel heeft onlangs al aangegeven dat Miyaichi de ontwikkelingen van eigen spelers zoals Jerson Cabral en Sekou Cissé in de weg zou kunnen staan. Bovendien bestaat er de kans dat de Japanner zo goed presteert in Azië dat hij wellicht een basisplaats zal veroveren bij de club uit Londen.