Pirates 4 haalt 1 miljard dollar op

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides staat vanaf nu op een exclusief lijstje. Afgelopen weekend behaalde de film de magische grens van 1 miljard dollar in de wereldwijde box office. Maar zeven films gingen On stranger Tides voor waarmee het de achtste film is in het exclusieve clubje.

Het is Disney’s beste film ooit, als je kijkt naar de opbrengst. Na veertien dagen stond de film al op ruim 500 miljoen dollar. Een week later wist de film de 800 miljoen aan te tikken. Afgelopen zaterdag ging de film dan ook voorbij de 1 miljard dollar.

On Stranger Tides is Disney’s vierde film op de erelijst. Pirates of the Caribbean Dead Man’s Chest staat met 1,1 miljard nog iets hoger. Men verwacht dat hij ook hier ruim aan voorbij zal schieten in de komende weken. Op dit moment staat de teller op 1,007 miljard dollar.

Het grootste succes van Jack en zijn kornuiten is vooral buiten Amerika geboekt. Nog nooit bracht een Disneyfilm zoveel op in China en Rusland als Pirates 4. In totaal staat de teller voor de internationale box office nu op 774 miljoen dollar. In de Amerikaanse box office staat hij voor 233 miljoen op de lijst.

Producent Jerry Bruckheimer weet wel waarom de film zo goed ontvangen wordt. “Het is zo’n geliefde franchise en Johnny Depp is zo'n grote wereldwijde ster.” Ook de schrijvers en regisseurs van de vier films krijgen alle lof van Bruckheimer. “De combinatie van al deze talenten was echt groots.