Beachvolleyballers grijpen goud op Ameland

Rimke Braakman en Michelle Stiekema hebben bij de vrouwen de titel gegrepen tijdens de Grand Slam op Ameland. Bij de mannen wonnen Brouwer/ Meeuwsen na een hevige strijd van Daalmeijer/ Spil. Timko Lokerse en Bart Bolsterlee pakten de bronzen plak bij de mannen, Danielle Remmers en Nienke de Waard bij de dames.

De finale bij de vrouwen ging tussen Braakman/ Stiekema (2) en Sinnema/ Wiltens (10). Jolien Sinnema en Margo Wiltens versloegen eerder op de dag nog Bloem/ Kloek (1) en Domselaar/ Koster (5). In de finale konden ze helaas geen potten breken tegen het goed spelende duo Braakman/ Stiekema. In beide sets keken ze tegen een achterstand aan, die ze niet meer wisten in te lopen. Sinnema/ Wiltens maakte het de tegenstander af en toe wel degelijk moeilijk, maar niet moeilijk genoeg. Met 21-13 en 21-14 was de winst voor Braakman/ Stiekema.

Bij de mannen ontwikkelden Marco Daalmeijer en Kees Spil (8) zich als verrassing van het toernooi. Ze versloegen Oude Elferink/ Paulides (4) en Lokerse/ Bolsterlee (1) op weg naar de finale. In de finale troffen ze Brouwer/ Meeuwsen (3). Het publiek dat in grote getale aanwezig was, werd een waar spektakel voorgeschoteld.

In de finale werd de eerste set tegen Brouwer/ Meeuwsen ruim verloren met 13-21. In de tweede set kregen Brouwer/ Meeuwsen een wedstrijdpunt, maar deze werd niet verzilverd. Vervolgens kregen Daalmeijer en Spil enkele setpunten, waarvan ze er uiteindelijk een pakte. In de beslissende derde set ging het wederom gelijk op. Twee wedstrijdpunten lieten Brouwer en Meeuwsen onbenut, maar bij de derde was het wel raak. Na de overwinning in Emmen, schrijven ze nu ook Ameland op hun naam.