Tom Six blij met Brits verbod op omstreden film

De Nederlandse regisseur Tom Six kan zijn geluk niet op nu zijn horrorfilm The Human Centipede II in Groot-Brittannië is verboden. "Die ban is het beste dat mij als filmmaker kon overkomen," zegt hij in een interview met het tijdschrift Nieuwe Revu.

De 37-jarige regisseur wil de Britten nog meer provoceren door zijn omstreden horrorfilm illegaal in een Britse bioscoop te tonen. "Hopelijk word ik zelfs in de boeien weggedragen door de politie, dat lijkt me publicitair wel mooi." De Nederlander verwacht binnen te lopen met zijn trilogie. "Na deel drie hoef ik nooit meer te werken!"

De British Board of Film Classification (BBFC), vergelijkbaar met de Nederlandse Kijkwijzer, heeft het vervolg op The Human Centipede verboden omdat de 'obsessieve, seksuele, gewelddadige fantasieën van de hoofdpersoon' een reëel risico zou vormen voor de kijkers.

Het verhaal gaat over een man die seksueel geobsedeerd is door de film The Human Centipede (First Sequence). Daarin naait een gestoorde dokter drie slachtoffers van mond tot anus aan elkaar om een menselijke duizendpoot te creëren met een darmkanaal. Six werkt aan een derde deel dat nog ranziger moet worden. "Hierna ga ik de Britse censuur pas echt iets door de strot douwen."


Tom Six blij met Brits verbod op omstreden film (Foto: Novum)