Sauber verdedigt keuze voor De la Rosa

Pedro de la Rosa reed afgelopen weekend voor Sauber de Grand Prix van Canada. Sergio Pérez was na een zware crash in Monaco namelijk nog niet helemaal hersteld, waarna Sauber ervoor koos om de Spanjaard in de bolide te zetten.

De la Rosa werd halverwege het vorige seizoen nog door het team aan de kant gezet, maar mocht in Canada weer in een bolide plaatsnemen. De keuze van Peter Sauber zorgde wel voor de nodige vraagtekens, aangezien Esteban Gutiérrez normaal gesproken de reservecoureur bij Sauber is.

De Mexicaan reageerde uiteraard teleurgesteld, maar Sauber had een goede reden voor zijn keuze. "Ik begrijp de vragen die ons worden gesteld, maar een klein beetje verder denken en zo vreemd is het in mijn ogen niet meer. We zijn verantwoordelijk voor Esteban, hij heeft een contract bij ons. Het is belangrijk om hem aan de Formule 1 te laten wennen."

De teambaas wilde Guttiérrez namelijk niet direct voor de leeuwen gooien. "Het zou nergens op slaan om hem zonder gedegen voorbereiding achter het stuur te laten plaatsnemen. Ik vind het belangrijker dat Esteban het goed doet in de GP2 Series, die klasse is al zwaar genoeg."

Het is dus niet ondenkbaar dat De la Rosa, afhankelijk van de situatie van Pérez, in Valencia opnieuw achter het stuur van de Sauber-auto zal plaatsnemen. De verwachting is echter dat de Mexicaan in Spanje weer terug zal keren.